U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Granola van rösti met noten, boerenhangop en aardbeien

25 minuten bereidingstijd - Wachten: 4 uur
35 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Rösti Original (à 750 g)
  • 1 l boerenyoghurt
  • 500 g aardbeien
  • 1 limoen
  • 3 el suiker
  • 75 ml vloeibare honing
  • 125 g gemengde ongezouten noten
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 2 el amandelschaafsel
  • Zeef, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Leg de zeef op een kom en bekleed met een schone theedoek (zonder luchtjes!) of twee opengeknipte koffiefilterzakjes. Schenk de yoghurt in de zeef en laat in de koelkast minstens 4 uur uitlekken. Hoe langer de yoghurt uitlekt, hoe steviger en romiger de hangop.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Strooi de rösti op de bakplaat. Rooster de rösti 25 minuten in de voorverwarmde oven tot deze lichtgekleurd en zo droog mogelijk is.
  • Snijd intussen de helft van de aardbeien in stukjes. Pers de limoen uit. Doe de gesneden aardbeien met de suiker en het limoensap in een steelpan. Breng aan de kook en laat de aardbeien in 10 minuten zachtjes tot moes koken. Wrijf de aardbeien door een fijne zeef en laat de coulis (fruitsaus) afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Strooi de rösti in een schaal. Schep er de honing, de noten en de kaneel door. Zorg dat alles goed is gemengd en verdeel het röstimengsel weer over de bakplaat met bakpapier. Strooi het amandelschaafsel erover.
  • Schuif de bakplaat 10 minuten terug in de oven, tot het röstimengsel goudbruin is. Laat de granola afkoelen en krokant worden.
  • Schep de hangop uit de zeef en bewaar afgedekt in de koelkast. Maak de rest van de aardbeien schoon en snijd in stukjes.
  • Serveer de hangop met de aardbeien. Schenk er een beetje aardbeiencoulis over en bestrooi met een paar lepels granola.
  • Deze granola is de perfecte start van je dag of juist een heerlijke afsluiter van je avondmaal. Rooster de rösti zo droog mogelijk: hoe droger de rösti, hoe krokanter de granola.
  • Tip: Granola over? Bewaar de granola in een gesloten pot. Plakt de granola de volgende dag, rooster ‘m dan even in een droge koekenpan en laat weer afkoelen en krokant worden.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 655 kcal
  • 31 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 66 g koolhydraten
  • 23 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 0,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen